Somevaikuttajavierailu Lomaseudulla

Lomaseutu Pohjoisessa Keski-Suomessa on oikea luontomatkailuparatiisi erityisesti rauhallista matkakohdetta kaipaavalle koiraihmiselle. Inspiroidu Jasmine Dietzin ja Malinois Adventuresin vierailusta kohteessamme ja suunta sinäkin Lomaseudulle esimerkiksi syysretkelle.

Koirien kanssa matkailua Viitasaarella, Kivijärvellä, Kinnulassa ja Pihtiputaalla – Somevaikuttajavierailu Lomaseudulla 10.-11.8.2022

Lomaseudun vierailun tarkoituksena oli tutustua monipuolisesti alueen luontokohteisiin ja palveluihin aktiivisen koiraharrastajan näkökulmasta. Lähdin Jyväskylästä matkaan kolmen koirani kanssa: Belgianpaimenkoira malinoisit Vinka (3,5v) ja Fouga (5kk), sekä sekarotuinen Ira (7,5v). Tällaisella porukalla matkatessa meininkiä riittää jo ihan omasta takaa.

Saavuimme Viitasaarelle keskipäivällä ja päätinkin lähteä suoraan kohti Savivuoren ulkoilualueella sijaitsevaa Paniaisniemen laavua. Paikka oli sopivasti järven rannassa ja koirat pääsivät veteen vilvoittelemaan. Hetken istuskelun jälkeen halusin vielä käydä tutkimassa alueen luontopolkuja: Paniaisniemen laavun läheisyydestä lähtee erilaisia luontopolkuja ja ulkoilureittejä runsas määrä. Käveltiin rauhallisesti rannan vieressä kulkevaa polkua vielä hetki, kunnes oli aika lähteä seuraavaan kohteeseen.

Saavuimme Viita-koirien siistille ja aidatulle agilitykentälle, jossa kävin ensimmäisenä suunnittelemassa lyhyen radan koiriani varten. Ira ja Vinka ovat jonkin verran agilityä harrastaneetkin, mutta edellisestä treenikerrasta oli kulunut aikaa jo reilu vuosi. Molemmilla oli kuitenkin hyvin mielessä miten homma toimii ja saatiin hyviä onnistumisia. Kuuman kelin takia treenit oli pidettävä lyhyinä. Lopuksi opetin vielä pienelle Fougalle putkeen menon ja se sujuikin hienosti – tämä oli ensimmäinen kerta kun pentu näki yhtäkään estettä. Kentän vieressä on myös uudehko koirapuisto, jota kävin ulkopuolelta katsomassa. Koirat eivät tällä kertaa päässeet puistoilemaan, koska etenkin nuoriso innostuu helposti kuumuudesta huolimatta riehumaan yli oman jaksamisensa.

Viitasaarelta lähdettiin kohti Kivijärveä ja Salamajärven kansallispuistoa. Koirasalmen luontotuvan parkkipaikalta lähtee useita eri pituisia reittejä jokaisen tarpeisiin. Tällä kertaa reitiksi valikoitui 2km pituinen Vasan kierros. Reitti oli upea, monipuolinen ja kaikin puolin mukava kulkea. Reitti kulki ensin suoalueen läpi pitkospuita pitkin, sitten Koirajärven rannan vierustaa ja lopulta myös metsässä.

Kansallispuistosta lähdettiin kohti Kinnulaa ja yöpaikkaamme, joka oli ihana Karkausmäen Kammari. Siellä meitä oli odottamassa valmis iltapala, sekä sauna ja palju valmiiksi lämpiminä. Koirillekin oli huoneessa odottamassa herkut. Ihana ja rentouttava päätös touhukkaalle päivälle. Kävimme koko porukalla hyvissä ajoin nukkumaan, koska seuraavana päivänä edessä oli taas uusi seikkailu!

Aamulla heräsimme pitkien ja tarpeeseen tulleiden yöunien jälkeen ja lähdimme ensimmäisenä kohti Kinnulan koirapuistoa, jossa kaikki kolme koiraa saivat päästellä pahimmat höyryt koneesta ennen seuraavia kohteita. Koirapuistossa oli paljon tilaa juosta, sekä erilliset puolet isoille ja pienille koirille.

Koirapuistoilun jälkeen oli aika lähteä kohti Pihtipudasta ja Rapeikon luontopolkua, jonka kävin kiertämässä Fougan kanssa. Reitti oli pituudeltaan 1,5km. Pidin kovasti myös reitin varrella olleista opastetauluista, joissa kerrottiin alueen luonnosta. Monipuolinen ja mukava reitti!

Koliman rantaraitillakin kävimme rauhoittumassa ja katselemassa maisemia, sekä annoin paikallislehdelle haastattelun. Tutustuin myös Pihtiputaan keskustaan ja mm. Heinäjoen siltaan.

Aktiviteettien jälkeen vuorossa oli vielä kaikkien kolmen koiran hieronta: Koirahieroja Merja Heikkilä hieroi taitavasti ja koiraystävällisesti koko katraan läpi ja vanhemmilta koirilta löytyikin jonkin verran jumeja, joista päästiin samalla eroon.

Hieronnan jälkeen kävin vielä maailman hienoimmaksi huoltoasemaksikin valitulla Niemenharjulla syömässä ja totta kai ihmettelemässä Pihtiputaan mummolaa.

Kokonaisuudessaan reissu oli erittäin onnistunut ja monipuolinen, myös koirien osalta. Kolmen koiran kanssa matkustaessa kaipaa juurikin koiraystävällisiä kohteita, uintimahdollisuuksia (koirille), luontokohteita ja majoituspaikkoja joihin koirat ovat tervetulleita. Lomaseudulla tämä toteutui hyvin!

 

 Jasmine Dietz & Malinois Adventures @malinoisadventures

 

Pin It on Pinterest

Share This