02/07/2019 Koko päivän

  • Järjestäjä

    Viitasaaren kesäakatemia ry.

Viitasaaren Musiikin aika on ainutlaatuinen nykymusiikkiin keskittyvä festivaali. Joka vuosi joukko tämän hetken nimekkäimpiä suomalaisia ja kansainvälisiä nykymusiikin esiintyjiä, säveltäjiä ja opiskelijoita kokoontuu keskellä suomalaista järvimaisemaa sijaitsevaan pikkukaupunkiin konsertoimaan, opiskelemaan ja verkostoitumaan. Sekä tietysti nauttimaan rauhallisesta ja valoisasta Suomen kesästä! Vuonna 2019 järjestetään jo 38. festivaali. Vuosien varrella festivaalilla ovat vierailleet monet aikamme merkittävät nykysäveltäjät John Cagesta Iannis Xenakisiin ja György Ligetistä Beat Furreriin, kotimaisia kärkinimiä unohtamatta. Ohjelmistossa on aina runsaasti kanta- ja ensiesityksiä ja viimeisen 20 vuoden aikana sävellettyjä teoksia.

Tämän vuoden festivaalin teemana on Valon kielioppi – The Grammar of Light. Teema ammentaa yhteyksistä, joita musiikilla on valoon ja valon metafyysisiin ja eksistentiaalisiin ulottuvuuksiin ja jotka kietoutuvat erilaisiin pyhän ja mystisyyden kerroksiin. Festivaalilla musiikkiin yhdistyy mm. videoita, valoja, tanssia ja näytelmää. Valon ulottuvuuksia tutkitaan monesta katselukulmasta.

Festivaalin säveltäjävieraana vuonna 2019 on yksi tunnetuimmista suomalaisista nykysäveltäjistämme, Kaija Saariaho. Festivaaliohjelmassa on monia Saariahon teoksia, mm. suuri sooloviuluteos Frises sekä näyttämölliset, Suomen uutuusesityksen saavat Graal Théâtre ja Study for Life. Useita teoksia kuullaan myös Karlheinz Stockhausenilta ja monilta pohjoismaisilta säveltäjiltä.

Festivaalin tarkka ohjelma julkistetaan toukokuussa.

Lisätietoa www.musiikinaika.org.

Pin It on Pinterest

Share This