Majoitusta nelostien varrella

MAJOITUSTA LÄHELLÄ NELOSTIETÄ

Kun matkaaja väsähtää tien päällä, meiltä Lomaseudulta Nelostien varrelta löytyy kivoja persoonallisia huoneita juuri Sinua varten. Tässä muutamia suosittuja paikkoja.

Legendaarinen Hotelli Pihkuri

Viitasaaren keskustan läheisyydestä 230 metrin päässä nelostieltä löydät legendaarisen Hotelli Pihkurin. Hotelli Pihkuri on tunnettu Suomen ykkösartistien esiintymispaikkana ja hyvästä ruoasta. Keittiössä käytetään paljon paikallisia raaka-aineita sesonkien mukaan, listalta löytyy muun muassa muikkuja suoraan Keiteleestä. Huoneet sijaitsevat erillään ravintolarakennuksesta ja jokaisen huoneen parvekkeelta avautuva järvinäkymä Keiteleelle on jo itsessään elämys. Tarvittaessa kaksi huonetta voidaan yhdistää isommaksi huoneistoksi. Huonehintoihin sisältyy aina iltasauna sekä runsas buffet-aamiainen. Huoneiden edustalla on lapsiystävällinen hiekkaranta ja vierasvenesatama. Jos mielii lähteä veneilemään Keiteleelle, vastaanotosta saa vuokralle soutuveneitä.

Historiallinen Aikon Kartano

Viitasaaren keskustan tuntumassa vajaan 2 kilometrin päässä nelostieltä Muikunlahdella Keitele-järven rannalla sijaitsee viehättävä hennon keltainen Aikon kartano, jonka historia yltää 1920-luvulle aikaan, jolloin se toimi kunnalliskotina. Kartano on ollut majoituskäytössä vuoden 2017 alusta ja sen myötä stailattu uusiksi tyylillä, mutta vanhaa kunnioittaen. Kaikissa huoneissa ja huoneistoissa on uudet ja ylelliset tuplajousitetut runkopatjasängyt ja kotimaiset petivaatteet. Huonehinta sisältää saunan ja aamiaisen. Aikon kartanolla on oma uimaranta ja kilometrin verran rantaviivaa kalaisan Keitele-järven rannalla. Kausipaikkalaisten veneille, myös isommille jahdeille, järjestyy oma paikkansa venelaiturista.

Nimekäs Matkailukeskus Niemenharju

Pihtiputaalla nelostien vieressä Kolima-järven rannalla sijaitsee maailman kaunein liikenneasema ja Puuarkkitehtuuripalkinnon saanut Matkailukeskus Niemenharju, jonka yläkerran hotellihuoneet säväyttävät silmää ja tuoksuvat puhtaalle uutuuttaan. Aamupala ja saunan käyttömahdollisuus sisältyvät huonehintaan. Alakerrassa on matkailukeskuksen ravintola, jonka monipuoliselta listalta voit valita mieleisesi annoksen. Vastaanotosta voit varata esimerkiksi kalastusretken. Pihapiirissä sijaitsee kuuluisan Pihtiputaan mummon mökki Mummola. Lähistöllä sijaitsee myös kaunis Harjun maisematie, jonka varrella on uimarantoja ja Niemenharjun tanssilava.

Modernisti maalainen Koto Hotelli

Kotoisan tyylikäs Koto Hotelli Pihtipudas tarjoaa viihtyisää hotellimajoitusta Pihtiputaan keskustassa, 300 metrin päässä Nelostieltä. Hyvän unen hotellissa on satsattu erityisesti mukaviin sänkyihin. Kylänraitin varrella ja Putaanportin alueella on paljon palveluita ja kivenheiton päässä hotellilta useita upeita luontokohteita sekä monipuolinen urheilupuisto. Koto Bistron ruokalista perustuu lähiruokaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla on myös laaja valikoima alkoholi- ja alkoholittomia juomia. Ilta-aurinkoon avautuva terassi on avoinna kesäiltaisin. Modernilla kokoustekniikalla varusteltuun Koto Kabinettiin mahtuu mukavasti 2–12 henkeä. Pihtiputaalla on ympäri vuoden monipuolista tapahtumatarjontaa, niin raveja ja muuta urheilua kuin musiikki- ja kulttuuritapahtumiakin.

Lisää majoitusvaihtoehtoja löydät paikalliset.fi-palvelusta

Pin It on Pinterest

Share This