Metsäkylpyä, villiruokaa ja metsäjoogaa

Pulahdus erämaan syliin

Matka2018-messut päättyivät Lomaseudun kannalta hyvin, sillä Suomen kärkituotteeksi valittiin kolmen yrityksen, Pikku Peuran, Karkausmäen Kammarin, Mielihyvä-hoitolan sekä joogaohjaaja Päivi Hakkaraisen yhteinen tuotekokonaisuus Pulahdus erämaan syliin. Siihen sisältyy metsäkylvyn lisäksi vuodenajasta ja seurueen toiveista riippuen metsäjoogaa, villiruoka- tai lumikenkäretki eli kätevässä paketissa kaikki Lomaseudun helmet 3 yössä ja 2 päivässä koettuna.

Erämaametsä tarkoittaa Peuran Polun retkeilyreitin uusituilla pitkospuilla päällystettyä kangasmetsää kristallinkirkkaan ja puhtaan Valkeisjärven ympäristössä. Majoitus on järjestetty idyllisessä majatalossa. Vaikka tuotekokonaisuus on alun perin suunniteltu kansainvälisille matkailijoille maistiaisiksi suomalaisen kulttuurin saloihin, sen elvyttävä vaikutus tekee hyvää meille jokaiselle suomalaisellekin.

Aistein koettavalla kävelyretkellä on parantavat voimat

Mitä sitten tapahtuu, kun käyt sisään metsän vihreästä ovesta? Jo 15 minuutin luonnossa oleskelu laskee verenpainetta, rauhoittaa sydämen sykettä, syventää hengitystä ja helpottaa stressiä. Ihminen ei ole luonnosta irrallaan oleva olento vaan osa luontoa. Ainoastaan hiljentymällä kuuntelemaan luontoa voi löytää oman luontoyhteytensä. Sanotaankin, että mitä kauemmas ihminen luontosuhteensa kadottaa, sitä kauempana hän on itsestään. Metsäkylpy tarkoittaa kaikilla aisteilla koettavaa kävelyretkeä luonnossa. Ohjatussa metsäkylvyssä tutustutaan ympäröivän luonnon saloihin ja opitaan sen parantavat voimat.

Villiruokaa ja saunan lämpöä

Päivän kruunaa puhtaista paikallisista raaka-aineista valmistettu kolmen ruokalajin villiruokalounas. Silläkin on hyvinvointivaikutuksensa, sillä puhdas ja tuore ruoka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin. Illan tullen hellitään kehoa ja mieltä kuuman paljun syleilyssä tähtitaivasta ihastellen, saunotaan pihasaunassa ja maistellaan iltapalapöydän antimia. Seuraavana päivänä vuorossa on oman valinnan mukaan villiruokaretki tai metsäjoogaa.

Metsäjooga

Metsäjoogassakin parasta on se, että metsässä saa olla oma itsensä eikä tarvitse suorittaa mitään. Maa kannattelee ja puunrunkoa vasten on hyvä venyttää kehoa ja keskittyä tähän hetkeen. Puu antaa tuen lisäksi uutta voimaa. Samalla aistit aukeavat ja kiinnität huomiota yksityiskohtiin; ylhäällä näet sinitaivaan ja tunnet puun kaarnan muodot. Metsässä voit kokea olevasi osa elämän ikuista ketjua.
Päivän päätteeksi hyvinvointimatkailijaa odottaa muhkea peti idyllisessä hirsitalossa ja aamutuimaan maalaisaamiainen kotitekoisine leipineen.

Jasmine Sepponen
Kirjoittaja toimii matkailupäällikkönä Lomaseudulla Kehittämisyhtiö Witaksella, saa supervoimansa luonnosta ja opiskelee parhaillaan joogaopettajaksi.

Pulahdus erämaan syliin-tuotekokonaisuuden varaukset: Pikku Peura, 050 514 1001, www.pikkupeura.fi

Pin It on Pinterest

Share This