Paikalliset tuotteet

Paikallinen on parasta

Mikä olisikaan parempi matkamuisto tai tuliainen kuin paikallinen tuote, jonka ostamalla tuet samalla pientä yritystä. Kaunis luonto on inspiroinut niin taiteilijoita kuin käsityöläisiäkin. Esimerkiksi Viitasaari on tunnettu muikuistaan, jotka koristavat taiteilija Marjaana Niskasen suunnittelemia tarjoilulautasia. Pihtiputaan Mummon tuoteperheeseen taas tulee koko ajan uusia tuotteita. Mummon tuotteet ovat aina laadukkaita ja ekologisia, joten voit olla varma, että teet hyvän ostoksen. Lomaseudulla on myös pientiloja, joista voit ostaa onnellisista lehmistä lähtöisin olevia tuotteita. Täällä on myös virkeitä kyliä, joissa kyläkaupat pitävät pintansa. Tervetuloa hyvää tekeville ostoksille!

Tilajäätelöllä suut makeaksi

Lomaseudun ehdoton ylpeys on pihtiputaalaisten lehmien maidosta valmistettu laadukas Liisankankaan jäätelö, italiainen gelato. Liisankankaan tilajäätelö yhdistää parhaan suomalaisen ja italialaisen jäätelöperinteen. Jäätelöä on valmistettu pienellä perhetilalla Pihtiputaan Muurasjärvellä heinäkuusta 2012 lähtien. Tilan kaikki 24 lypsylehmää ovat kuin perheenjäseniä, ja tilan väki tuntee ne kaikki nimeltä ja luonteelta. Koska lehmät saavat kirmata vapaana kesän laitumella, on ilmiselvää, että onnellisten lehmien maidosta syntyy tajuttoman hyvää jäätelöä. Liisankankaan Jäätelön tiskiltä löytyy 25–30 eri jäätelömakua. Tilalta voit ostaa myös isompia viiden litran pakkauksia. Kesäisin irtojäätelöpisteet löytyvät K-Supermarket Pihtiputaan edustalta, Jyväskylästä Palokan K-Citymarketin edustalta, Keljon K-Citymarketin edustalta, sekä Jyskän varastomyymälän edustalta. Lisäksi Haanpään kesäkahvilasta, Korpilahdelta.

Suoramyynnistä lähituotteita

Paikalliset tuottajat toimittavat tuotteensa myyntiin Suoramyynti Nestoriin Viitasaaren keskustaan sekä Pihtiputaan keskustassa olevaan Suoramyyntiin. Viitasaaren valikoimista löytyy leivonnaisia, kala- ja lihasäilykkeitä, sekä perjantaisin Naurisahon palvin omaa erikoisuutta viljapossua Kannonkosken Vuoskosken kylältä. Täältä ostetaan paljon myös paikallisia käsitöitä, matkamuistoja ja lahjatavaroita. Tiloissa on myös kahvio, jossa voi pitää ansaitun herkutteluhetken. Pihtiputaan hyllystä löytyy niin ikään leivonnaisia, sekä kala- ja lihasäilykkeitä, mutta myös ihkaoikeaa Pihtiputaan Mummon luomuhunajaa putaalaiselta Alvajärven tilalta, sekä Mummon perinteisiä essuja punaisella, vihreällä tai sinisellä ruudulla koristeltuna.

Tunnettu kivijärvinen makeisvalmistaja CandyWell on tuottanut salmiakin ja hedelmän makuisia makunautintoja jo vuodesta 1994. Yrityksen tunnetuimpia tuotteita ovat kaupoista tutut Ruosteiset autot, Nitro hedelmäcoctail, Sitruunapinna ja Piparminttu-pastilli.

Lihaa suoraan tiloilta

Kotimainen ruokatuotanto on kansanedustaja Anne Kalmarin sydämenasia. Kivijärviseltä Kalmarin tilalta voi ostaa suoramyynnistä laadukasta highland-lihaa. Tilalla on 30 onnellisesti elelevää ylämaan nautaa, jotka saavat laiduntaa vapaasti ympäri vuoden. Niitä syötetään sataprosenttisesti oman maan viljoilla.

Vanhantalon Herefordin tilan historia Pihtiputaan perukoilla ulottuu vuoteen 1945. Nyt neljännen sukupolven huomassa siitä on tullut 40 emolehmästä koostuva luomutila. Roduksi valikoitui hereford sen hienon luonteen ja korkealaatuisen lihan vuoksi. Pihapiirissä on myös kanoja, possuja, kissoja ja koiria. Tuotteita voi ostaa paikan päältä tai verkkokaupasta.

Ruuska Hereford on Viitasaaren Keitelepohjassa naudanlihaa tuottava viitasaarelainen luomukarjatila, joka siirtyi maidontuotannosta emolehmäkarjaksi vuonna 2011 sukupolvenvaihdoksen myötä. Herefordin luomulihaa myydään suoraan tilalta, ja sinne voi mennä vierailulle.

Iki-ihanat kyläkaupat palveluksessanne

Lomaseudulla voidaan toden totta puhua elävistä kylistä, sillä täältä löytyy jopa kunnon kyläkauppoja. Virkeällä Muurasjärven kylällä Pihtiputaalla avattiin vastikään oma kyläkauppa MeiJän kauppa. Kaupan yhteydessä on kahvila, pitsapiste ja torstaisin lounasruoka. Ostamalla kyläkaupoista teet hyvää ja tuet myös pieniä toimijoita.

Lisää paikallisia tuotteita ja palveluita löydät paikalliset.fi-palvelusta

Lomaseudulla lehmät kirmaavat vapaina kesälaitumella.

Pin It on Pinterest

Share This