Parasta

Pihtiputaan mummokin sen tietää

Lomaseutu on ihana pakopaikka kaupungin sykkeestä maaseudun rauhaan Pihtiputaan Mummon luo ja luontoäidin syliin. Tämä on kuin paluu lapsuuden maalaismaisemiin tai vanhoihin suomielokuviin. Täällä viehättää erityisesti upea puhdas luonto: suo, erämaa, pellot, järvet ja kosket – hyvinvointimme juuret.
Miten Lomaseutu on koettu matkailijan silmin? Rauhallisesta matkakokemuksesta koirien kanssa teille kertoo tarinallisesti Jasmine Diatz, joka kävi koiravaljakkonsa kanssa matkailemassa Viitasaarella, Kivijärvellä, Kinnulassa ja Pihtiputaalla elokuussa 2022. Matkatarinaan pääset tutustumaan täältä.

 

 

Lomaseutu on luontomatkailuparatiisi keskellä erämaata ja hiljaisuutta

Lomaseudulla sijaitseva Salamajärven kansallispuisto ja sen pisin reitistö 115 kilometrin pituinen Peuran polku ovat maamme eteläisimpiä alueita Suomenselän vedenjakaja-alueella, jossa voi kokea aidon erämaan tunnelman. Metsien siimeksessä voi nauttia hiljaisuudesta ja kokea sen parantavat voimat. Jos onnistaa, saatat nähdä tunnuseläimemme metsäpeurankin.

Luonnon raaka-aineista ovat lähtöisin myös paikalliset makunautinnot riista- ja villiruoka sekä artesaanijäätelö. Oletko kuullut, että Lomaseudulle on suunnitteilla myös metsäkylpylä ja ilmassa leijuvat loma-asunnot?

Lomaseudulla asustaa Pihtiputaan Mummo

Lomaseudun tunnetuin henkilö lienee kukapa muukaan kuin Pihtiputaan Mummo. Pihtiputaalta nelostien varresta ja harjumaisemien keskeltä löytyy myös Mummon punainen tupa Mummola. Mummo kestitsee mielellään vieraita ja hänellä riittää aikaa kaikenikäisille. Mummo tapaa ryhmiä tilauksesta, joten jos suunnittelet ryhmämatkaa niin, otathan yhteyttä niin järjestämme vierailun Mummon kanssa.

Lomaseudun koskimaisemat ja kala-apajat ovat jotain ainutlaatuista

Lomaseudun läpi kulkee viisi mieletöntä koskireittiä seikkailuineen, joista Huopanankoski kuuluu maamme tunnetuimpiin taimenkoskiin ja Kolima-Keitele koskireitin välistä puolestaan avautuu myös ennen kokemattomia salaisia kala-apajia.

Lisää inspiraatiota ja lomakuumetta pääsee hakemaan alla olevista artikkeleista.

Kaikki lomaseudun palvelut kätevästi yhdessä paikassa. Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren palvelut, nähtävyydet ja tapahtumat löydät helposti ja nopeasti paikalliset.fi-palvelusta.

Pin It on Pinterest

Share This